Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Renaște DNA-ul? Ce semnale transmite prin cazurile Tudorache și Bănicioiu

renaste_dna_semnale_cazuri_tudorache_banicioiu.jpg

DNA-ul ia din nou în vizor politicieni cunoscuți (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
DNA-ul ia din nou în vizor politicieni cunoscuți (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

DNA dă semne că și-a reglat mecanismele interne, după o lungă perioadă de timp. O spune la RFI directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu, după ce procurorii au reînceput să ia în vizor politicieni cu greutate, suspectați de acte de corupție, precum Dan Tudorache și Nicolae Bănicioiu.

Ovidiu Voicu speră că DNA nu se va opri aici: ”DNA a avut nevoie de o perioadă de timp, destul de lungă, se pare, pentru a-și reface procedurile, până la urmă, legat de deciziile recente ale justiției, mai ales în ceea ce privește colaborarea cu SRI. Cred că în perioada de maximă activitate a DNA, foarte multe dosare erau bazate pe probe furnizate prin colaborarea cu SRI. Nu spun că sunt ilegale, dimpotrivă, la vremea respectivă așa se făceau lucrurile, în mod legal. Ulterior, CCR a reglat lucrurile în ceea ce privește colaborarea dintre DNA și servicii și procurorii au avut nevoie de timp, pentru a-și regla mecanismele interne pentru această situație”.

El își exprimă speranța că ”ceea ce vedem astăzi este rezultatul reglajului intern al DNA, care a regăsit mecanisme funcționale, fără să se mai bazeze atât de mult pe serviciile de informații și sper că vom continua să vedem astfel de dosare, mai ales că au fost numeroase suspiciuni în ultima vreme legate de achizițiile în vreme de pandemie”.

 
Ovidiu Voicu, despre ce semnale dă DNA-ul, prin cazurile Tudorache și Bănicioiu