Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis permite cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe

costel_alexe.jpg

Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că medicul arondat zonei era obligat prin HG să tranchilizeze ursul...
Image source: 
Facebook / Costel Alexe

Președintele României a trimis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

DNA a cerut să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare.

Conform unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Totodată, surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

DNA susține că în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme:

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată Direcția Națională Anticorupție.