Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


FBI a identificat mai mult de 400 de suspecţi în cazul violenţelor de la Capitoliu

washington-dc-85531_1920.jpg

Capitoliul SUA, Washington DC
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Anchetatorii au primit peste 200.000 de ponturi - inclusiv fotografii şi înregistrări video în cazul violenţelor din 6 ianuarie de la Capitoliu, în urma cărora au murit cinci persoane. Procurorul principal care se ocupă de caz spune că nu e îngrijorat că deschiderea unui mare număr de dosare va copleşi judecătorii federali sau FBI.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a identificat, până marţi, mai mult de 400 de suspecţi în cazul violenţelor din 6 ianuarie de la Capitoliu, în urma cărora au murit cinci persoane, a anunţat Departamentul de Justiţie.

Steven D'Antuono, director adjunct al biroului FBI din Washington, a declarat că au fost întocmite peste 150 de dosare penale până în prezent, informează NBC News, preluat de News.ro. Între acuzaţiile aduse se numără acces neautorizat, furt, distrugerea unei proprietăţi a Guvernului şi agresiune asupra ofiţerilor de poliţie.

Procurorul principal în acest caz, Michael Sherwin, a spus că obiectivul este să fie identificaţi cât mai mulţi oameni posibil dintre cei care au pătruns în Capitoliu în acea zi.

Indiferent de nivelul comportamentului infracţional, nu vizăm selectiv şi nici nu încercăm să acuzăm cele mai importante infracţiuni. Dacă o infracţiune a fost comisă, vă punem sub acuzare, fie că aţi fost înăuntru sau în afara Capitoliului”, a spus el.

El a mai precizat că procurorii nu sunt îngrijoraţi că deschiderea unui mare număr de cazuri va copleşi judecătorii federali sau FBI.

Anchetatorii cercetează în continuare dacă revolta de la Capitoliu a fost plănuită.

D'Antuono a mai spus că Biroul a primit peste 200.000 de ponturi - inclusiv fotografii şi înregistrări video - şi că anchetatorii au obţinut mai mult de 500 de mandate.

FBI oferă o recompensă de 75.000 de dolari în încercarea de a identifica cine a amplasat două bombe artizanale în apropierea sediilor comitetelor republican şi democrat de lângă Capitoliu.