Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat în Italia, poliţiei din Bari

"În dimineaţa de 4 februarie 2021, Poliţia Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Sirene, de către autorităţile italiene, că, în cursul zilei de ieri un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internaţional, s-a prezentat la o secţie de poliţie din Bari, însoţit de avocatul ales.", a anunţat printr-un comunicat IGPR.

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Pe numele lui era emis un mandat european de arestare. Potrivit autorităţilor italiene, fostul ofiţer SRI a fost dus la Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul București. În baza datelor furnizate a fost informată şi instanţa de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce şi transmite acest document către instanţa care va judeca şi dispune asupra predării lui către România.

Conform rechizitoriului, procurorii anticorupție susțin că, în virtutea funcţiei de ofiţer SRI, Dragomir a avut acces la informaţii secrete despre omul de afaceri libanez Rami Ghaziri. Potrivit DNA, Dragomir i-ar fi comunicat omului de afaceri Rami Ghaziri informaţii secrete astfel încât acesta să se păzească de monitorizarea SRI, controalele ANAF şi, ulterior, de dosarele DNA. În plus, Dragomir i-ar fi oferit sprijin omului de afaceri libanez la diverşi înalţi functionari astfel încât să obţină mai uşor rambursarea TVA de la stat. Dragomir i-ar fi oferit protecţie lui Ghaziri în schimbul a 25.000 de euro pe lună şi a unui procent de 1 la sută din TVA rambursată de stat.