Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șapte localități din Ilfov, în scenariul roșu. Noi restricții în vigoare de la miezul nopții

 Noi măsuri de restricții vor intra în vigoare începând de vineri în județul Ilfov. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a stabilit măsurile în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din fiecare localitate.

Șapte localități din Ilfov sunt în scenariul roșu ceea ce înseamnă că restaurantele, cinematografele și cazinourile sunt închise. Pe listă sunt localitățile Otopeni, Popești Leordeni, Balotești, Bragadiru, Corbeanca, Gruiu și Jilava, transmite Mediafax.

În schimb, alte 19 localități, printre care sunt Berceni, Sfumați, Buftea, Chiajna, Măgurele, Snagov și Voluntari, au o incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. În aceste localități, mai multe activități sunt permise, dar în interiorul clădirilor sunt primite persoane în limita a 30% din capacitate.

La Brănești, Ciorogârla, Clinceni, Mogoșoaia și în alte 10 localități din Ilfov sunt mai puține cazuri de infectare (sub 1,5 persoane la mia de locuitori) și activitățile în interior sunt permise în limita a 50% din capacitate.

Măsurile vor intra în vigoare la miezul nopții. În prezent, rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul întregului județ Ilfov, este de 2,3/1000 de locuitori.