Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion: N-aș vrea să ne blocăm în discuții pe sporurile magistraților, chestiunea trebuie abordată general

stelian_ion_sporuri_magistrati_abordata_general.jpg

Stelian Ion consideră că problema sporurilor trebuie abordată general (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)
Stelian Ion consideră că problema sporurilor trebuie abordată general (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)

Ministrul Justiției, Stelian Ion, anunță la RFI că va desemna un reprezentant în grupul de lucru de la Ministerul Muncii, ”pentru a discuta aplicat și despre situația magistraților”, în privința sporurilor.

Întrebat dacă sporurile din Justiție ajung la 85%, așa cum spunea recent ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Antena 3, Stelian Ion a răspuns: ”Există o lege, nu se poate depăși 30% din aceste venituri pentru a calcula sporurile, deci sporurile nu pot depăși 30%, însă acestea sunt probleme de comunicare. Ce-mi doresc eu și voi face chiar în ziua de astăzi este să desemnez pe cineva din minister în grupul de lucru care există la Ministerul Muncii, pentru a discuta aplicat și despre situația magistraților, pentru a fi acolo în acel grup de lucru cineva care cunoaște aceste aspecte și care ar putea avea un rol foarte bun în cadrul acelor discuții”.

”Cred că discuția referitoare la sporuri trebuie purtată în termeni generali, raportat la cum au fost construite aceste sporuri, nu cu privire la magistrați, cu privire la toate categoriile, pentru că dacă scotocim, putem găsi situații foarte ciudate cu privire la toate categoriile profesionale. N-aș vrea să ne blocăm în discuții pe magistrați, pentru că e o chestiune care trebuie abordată general”, spune ministrul Justiției.

 
Stelian Ion, despre sporurile din Justiție