Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DNA cere control judiciar pentru Elena Udrea. Procurorii se tem să nu fugă iar din ţară

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă Elena Udrea va fi plasată sub control judiciar după decizia de condamnare la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009, decizie care nu e definitivă. Judecătorii CAB vor trebui să se pronunţeîntr-o ședinţă programată să înceapă la ora 11:00.

Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani.

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanţa Supremă să se pronunţe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din ţară, fiind ulterior dată în urmărire internaţională. A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din ţară. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România.

După pronunțarea deciziei (în primă instanță) în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009, Elena Udrea a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.

În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său ”a dat o decizie absurdă”.

”Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei.