Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern va fi 60 de zile sub control judiciar

Alexandru Muraru amenintare moarte Maia Morgenstern.jpg

Maia Morgenstern, amenințată cu moartea (Sursa foto: maia-morgenstern.com)
Maia Morgenstern, amenințată cu moartea (Sursa foto: maia-morgenstern.com)

Conform unui comunicat al IGPR, dosarul penal a fost deschis „în urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru”.

Acest dosar penal a fost înregistrat prima dată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și apoi a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Suspectul a fost identificată și reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (...)>, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, se arată în comunicatul IGPR.

Amintim, actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR. Președintele George Simion susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului.