Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bode despre tragedia de la Pitești: E regretabil ce s-a întâmplat. Cei vinovați vor plăti

lucian_bode_facebook.jpg

Image source: 
Facebook / Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română. Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. Moartea bărbatului a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul-şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei.

"Răspunderea este individuală. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm, pentru că, zilnic, în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect, în urma cărora sunt salvate vieţi", a spus lLucian Bode, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PNL.

Ministrul de Interne a subliniat că este "regretabil" ce s-a întâmplat la Piteşti, iar orice misiune încheiată "tragic" este "o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică".

"Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, vineri, în timpul intervenţiei poliţiştilor, când un om şi-a pierdut viaţa. Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncină încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat, care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau. Este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptelor, in rem, legat de ucidere din culpă, iar acum vorbim de o acuzaţie a procurorilor - lovituri cauzatoare de moarte. Sunt doi poliţişti reţinuţi, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar - fiecare răspunde pentru faptele sale", a mai spus ministrul. 

În acest caz, procurorii au reţinut doi poliţişti, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte

 
ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA MINISTRULUI DE INTERNE, LUCIAN BODE