Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA, la învestirea lui Donald Trump

primar_psd_carta_dragnea.jpg

(Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul vizitei din SUA, la învestirea lui Donald Trump. El este încarcerat la penitenciarul Rahova în dosarul angajărilor fictive de la DGASP. 

 

Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte PSD, este acuzat de trafic de influență (două fapte) și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Dragnea este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, alături de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câștigase alegerile prezidențiale.

În schimbul avantajelor primite, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat, se arată într-un comunicat DNA.

Anunțul DNA vine în condițiile în care, miercuri, fostul lider PSD va încerca să îi convingă pe magistrații Tribunalului București să îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea. Tribunalul București va judeca contestația la decizia din 27 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care i-a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiționată, potrivit Hotnews.ro.

În judecată au mai fost trimiși de către DNA fostul consilier parlamentar Gheorghe Dimitrescu, acuzat de cumpărare de influență, dar și trei oameni de afaceri.

La momentul vizitei sale în SUA, în ianuarie 2017, Liviu Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii de la un eveniment pe care îl descria drept "cină în format restrâns", la care a participat împreună cu premierul Sorin Grindeanu și unde s-a aflat și Donald Trump.