Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Dragnea află azi dacă va fi eliberat condiționat

primar_psd_carta_dragnea.jpg

(Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt aşteptaţi să pronunţe, joi, soluţia cu privire la eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea. Decizia magistraţilor ar urma să fie definitivă.

Tribunalul Bucureşti a avut şi miercuri pe ordinea de zi dosarul care priveşte eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, însă cauza a fost amânată pentru joi. ”Având nevoie de timp pentru a delibera, completul de judecată urmează a amâna pronunţarea la data de 27.05.2021”, a decis instanţa, potrivit News.ro. Sentinţa de joi a Tribunalului Bucureşti ar urma să fie definitivă. 
Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată. Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova. 

"Liviu Dragnea a participat la programe educative și dânsul a cerut să participe, dar i s-a spus că unele sunt sub pregătirea dânsului. La cele care a participat, unele privesc medicina, sunt teste grilă. Dacă iei punctaj maxim, iei credit. Dacă nu, nu. Liviu Dragnea e inginer. Faptul că nu a luat punctaj maxim nu înseamnă că n-a fost activ. S-a susținut că n-a participat la programe religioase. El e credincios, a participat la toate slujbele religioase. Legea cere să ai un comportament corect, nu să fii Superman", a declarat avocata lui Liviu Dragnea, după proces.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.