Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție

liviu vasilescu.jpg

Image source: 
youtube

Vasilescu, cel care a demisionat din funcție după ce s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea interlopului Emi Pian, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție.

Anunțul a fost făcut joi seara de de ministrul de Interne, Lucian Bode:

Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente. Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Conform sursei citate, timp de 10 ani, între anii 1995 - 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite, timp de 13 ani, între anii 2005 - 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.

Amintim, Liviu Vasilescu s-a retras din funcția de șef al Poliției Române pe 1 septembrie 2020, decizia fiind luată în urma scandalului legat de întâlnirea cu lideri ai clanului Duduianu.

Atunci, potrivit unor imagini apărute în spațiul public, el s-a întâlnit cu membri ai acestui clan după moartea lui Emi Pian, un cunoscut interlop bucureștean.