Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată, rejudecată de Tribunalul Giurgiu

primar_psd_carta_dragnea.jpg

(Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Cererea fostului lider al PSD Liviu Dragnea de eliberare condiționată va fi rejudecată, iar procesul strămutat la Tribunalul Giurgiu, a decis luni Curtea de Apel București. Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Pe 27 mai, Tribunalul i-a respins cererea de eliberare condiționată.

 

Luni, Curtea de Apel București a desființat decizia Tribunalului București, deși era definitivă. Înainte de a se pronunța tribunalul, Liviu Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care cerea strămutarea procesului privind eliberarea condiționată de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanță din țară. Fostul lider al PSD și-a argumentat cererea susținând că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali deoarece o parte dintre ei au protestat față de modificarea legeilor justiției de către PSD.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în mai multe rânduri să obțină eliberarea condiționată, dar judecătorii i-au respins solicitare.