Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Justiției, despre pensionarea fostei șefe DIICOT la 48 de ani: E absolut anormal

Stelian Ion desfiintare SIIJ absurd.jpg

Stelian Ion critică Ministerul Justiției pe tema desființării SIIJ (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)
Stelian Ion critică Ministerul Justiției pe tema desființării SIIJ (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)

"Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieși la pensie", a declarat miercuri ministrul Justiției, Stelian Ion, întrebat despre situația fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, care se pensionează la 48 de ani.

„Ca ministru mă interesează ca legislația să fie una echilibrată, mă interesează să venim cu propuneri astfel încât magistrații să-și dorească să rămână cât mai mult în activitate. Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieși la pensie”, spune ministrul Justiției, Stelian Ion, întrebat despre situația Giorgianei Hosu, care se pensionează la 48 de ani, potrivit Mediafax. 

„Mă gândesc că peste câțiva ani, dacă aș fi fost magistrat, mi-aș fi putut depune și eu cererea de pensionare, ceea ce este peste imaginația mea. Nu mi-aș putea imagina vreodată o astfel de ipoteză. (...) Dar, iată că, în România, se întâmplă. Îmi doresc să găsim acele soluții pentru ca magistrații să își dorească să rămână în sistem. Vom verifica posibilitățile de modificare a codului de procedură civilă. Pe chestiunile legate de pensionare, sunt niște variante în lucru. Până nu găsim formula ideală, nu are loc să facem speculații, a continuat ministrul Justiției.

Fosta şefă DIICOT, Giorgiana Elena Hosu, se pensionează, începând cu data de 1 iulie. Propunerea privind eliberarea din funcţie va fi transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Giorgiana Hosu are 48 de ani şi a fost şef DIICOT. Ea a demisionat în luna septembrie 2020, după ce soţul său a fost condamnat pentru corupţie. Hossu era în funcţie din februarie 2020, când a fost numită în funcţie de Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ dat de CSM. După demisia din funcţie, Hosu s-a transferat la Parchetul General.