Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Breaking news: Liviu Dragnea, eliberat din închisoare

Breaking news Liviu Dragnea eliberat inchisoare.jpg

Liviu Dragnea a primit un verdict favorabil și iese din închisoare. Aici, poză din arhivă (Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea-ilustrație)
Liviu Dragnea a primit un verdict favorabil și iese din închisoare. Aici, poză din arhivă (Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea-ilustrație)

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat din închisoare. Decizia a fost luată joi de Tribunalul Giurgiu. Știre în actualizare.

​​ACTUALIZARE ORA 16.10:Asociaţiile civice au reacţionat, azi, după ce Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea. ”Încă o zi ruşinoasă pentru Justiţia Română”, a transmis comunitate Corupţia ucide, precizând că ”este foarte posibil să-l caute cu Interpolul ca pe Udrea, Bica, Ghiţă, Mazăre”. ”Nu ne rămâne decât să sperăm că va mai vizita această puşcărie şi pentru alte dosare”, au afirmat, la rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei ”Evoluţie în instituţie”. Ambele organizaţii au fost implicate în protestele faţă de guvernarea PSD pe vremea când formaţiunea era condusă de Liviu Dragnea.

​​ACTUALIZARE ORA 15.42Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, reacționează după decizia de eliberare a lui Liviu Dragnea: „Dumnezeu nu uită niciodată, chiar dacă întârzie, și nu-i lasă la greu pe oamenii buni!”.

Azi, cu ajutorul lui și al justiției române în care am mereu încredere, s-a făcut dreptate și prietenul meu, Liviu Dragnea, a fost eliberat! Coșmarul s-a încheiat! Îi doresc putere să uite cât mai repede tot răul care i-a fost făcut!”, a scris Ionel Arsene pe Facebook.

Liderul PSD Neamț se declară bucuros că de azi Liviu Dragnea este alături de familie și de cei dragi, „așa cum au fost cu toții cu sufletul, zi de zi, alături de el!”.

ACTUALIZARE ORA 15.38: Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a venit joi la Penitenciarul Rahova, de unde urmează să fie eliberat condiţionat fostul lider al PSD, în urma deciziei luate de Tribunalul Giurgiu.

Irina Tănase a precizat că, după ce Dragnea iese din penitenciar, vor merge acasă, unde se vor întâlni cu copii acestuia şi câţiva prieteni.

"Mergem acasă, ne întâlnim cu copiii lui, cu prietenii apropiaţi, care au rămas lângă noi în toată perioada asta şi mai departe nu ştiu. Am vorbit cu el la 20 minute după decizie, s-a bucurat foarte tare. I-am zis că vin să îl aştept şi mi-a spus să nu vin încă, deoarece nu ştie cât vor dura procedurile birocratice. I-am zis că vin. Judecătorii de la Bucureşti aveau o problemă personală împotriva lui. Judecătorii de la Giurgiu, fiind independenţi, cei care au rămas, că şi acolo s-a schimbat un judecător din complet, probabil că au judecat pe lege. Din punctul meu de vedere, nişte judecători curajoşi. Au dat o decizie la care nu se aştepta nimeni. (...) Trebuie să îl întrebaţi pe el (dacă va face politică). Nu a avut probleme cu niciun deţinut în penitenciar, toţi l-au tratat cu respect şi nu numai deţinuţii, ci şi angajaţii, atât cât s-a putut. Nu s-a confruntat cu probleme de violenţe. (...) Nu avem niciun plan (de vacanţă)", a spus Irina Tănase.

În faţa Penitenciarului Rahova se află mai mulţi susţinători ai fostului lider PSD, care strigă: "Libertate!". 

ACTUALIZARE ORA 15.00: Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, mesaj pe Instagram, după eliberarea din închisoare a fostului lider al PSD: ”Îți mulțumesc, Doamne, că ai făcut asta pentru mine”.

Ce rol va juca Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare? Ion M. Ioniță: Are susținătorii săi, dar să nu speculăm prea mult

ACTUALIZARE ORA 13.55: Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, la Antena 3: ”Sunt foarte fericită! Am început să plâng! Acum mă îmbrac și mă duc să îmi iau bărbatul acasă” (sursa: Mediafax).

ACTUALIZARE ORA 13.54: Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea: ”Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate astăzi. Chiar sunt foarte emoționată, pentru că am așteptat acest moment de foarte mult timp. Acum, sigur, o să mergem spre București și urmează să fie făcute toate formalitățile. Procedural, se va trimite de aici (...). Familia îl va aștepta”.

Tribunalul Giurgiu a decis joi eliberarea lui Liviu Dragnea.

Decizia magistraților este definitivă, urmând ca în câteva ore, fostul lider al PSD să părăsească Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a stat în închisoare 2 ani și 2 luni.

Fostul lider PSD a fost condamnat în 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată, fără succes, până la decizia de joi a Tribunalului Giurgiu.