Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Justiția, adevărata miză a demiterii lui Stelian Ion (g4media.ro)

justitie.jpg

Justiția, adevărata miză a demiterii lui Stelian Ion (g4media.ro)

Interimatul la Justiție îl asigură acum actualul ministru de interne, Lucian Bode. Demiterea lui Stelian Ion ar avea însă alte mize, mult mai adânci. Numirea șefilor de Parchete, proces care în acest moment este blocat din nou.

 

Primul care a vorbit despre adevărata miză a demiterii sale a fost chiar Stelian Ion. Potrivit acestuia, povestea demiterii sale are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt - proces aflat în derulare.

Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion într-o postare pe Facebook.
Că de fapt justiția este adevărata miză a acestei mișcări, scrie și g4media.ro

Aceasta e marea miză: teama că Stelian Ion putea face propuneri de procurori cu adevărat independenți de politicieni și de servicii, scrie Cristian Pantazi într-o analiză postată pe g4media.ro.

Calendarul stabilit de Stelian Ion e cel care a dus de fapt la remanierea sa.

"Ieri s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor pentru funcțiile de procuror-șef la DIICOT, adjunct la DNA și șef de secție la Parchetul General, iar pe 15 septembrie Stelian Ion urma să facă publice numele propuse. Iohannis ar fi fost într-un șah total, scrie Pantazi în analiza sa.

Președintele Iohannis era profund nemulțumit că Stelian Ion continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

Discursul pro-justiție și anti-corupție al lui Klaus Iohannis și al PNL a fost doar o imensă ipocrizie, o metodă cinică de a atrage voturile anti-PSD. Iohannis a rămas același om fidel grupării de la Grivco, un politician care are oroare de Justiție, mai ales de când soția sa a fost chemată să dea declarații în dosarul caselor," mai scrie Cristian Pantazi în analiza sa despre adevărata miză a revocării lui Stelian Ion.