Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Preşedintele analizează cererea de revocare a lui Stelian Ion”

iohannis.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea premierului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat Administrația Prezidențială.

UPDATE: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ordinul de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion. Șeful statului a semnat și ordinul de desemnare cu statut interimar în fruntea ministerului a lui Lucian Bode. Cele două decrete au fost semnate joi de președintele României, Klaus Iohannis

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 septembrie 2021, următoarele decrete: Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Stelian-Cristian Ion, ministrul justiției și Decret de desemnare a domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, ca ministru al justiției, interimar”, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, au transmis reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, citați de Agerpres.
În cazul miniştrilor Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Finanţelor, Alexadru Nazare, preşedintele a semnat decretele de revocare în mai puţin de două ore de la anunţul premierului referitor la demiterea acestora, amintește News.ro

Revocarea devine efectivă după ce preşedintele semnează decretul în acest sens, care este apoi publicat în Monitorul Oficial.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. Revocarea a fost determinată de disputa privind avizul pentru Programul Anghel Saligny, destinat comunităţilor locale, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Florin Cîțu a făcut apel la USR-PLUS să nu iasă de la Guvernare. Interimar la Justiție va fi Lucian Bode.

USR PLUS a reacționat după și a anunțat că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, pe care-l acuză că a aruncat țara în criză politică.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS anunță că va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.