Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Testamentul prințului Philip va rămâne secret pentru 90 de ani, pentru a proteja „demnitatea și reputația” Reginei

regina_philip.jpg

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip
Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost căsătoriți timp de 73 de ani
Image source: 
Annie Leibovitz

Testamentul prințului-consort Philip, duce de Edinburgh, va rămâne secret timp de cel puțin 90 de ani pentru a proteja „demnitatea și reputația” Reginei Elisabeta a II-a, a hotărât o înaltă instanță britanică, scrie BBC.

De peste un secol, în cadrul casei regale britanice a funcționat o convenție care spune că, după moartea unui membru al familiei, curțile trebuie să îi sigileze testamentul. Conform deciziei, în 90 de ani va avea loc un proces privat în cadrul căruia se va lua decizia dacă testamentul poate fi deschis, transmite BBC. 

O ședință judecătorească specială pentru a lua această hotărâre s-a desfășurat în privat în luna iulie și a fost condusă de Sir Andrew McFarlane, judecătorul senior al instanțelor familiale. Hotărârea a fost luată joi.

Sir Andrew spune că în calitatea sa de președinte al Diviziei Familiale a Înaltei Curți, ele este custodele unui seif în care se află peste 30 de plicuri, fiecare conținând testamentul unui membru al familiei regale.

Prințul Philip a murit în 9 aprilie, fiind cel mai longeviv consort al unui monarh britanic din istorie. Potrivit certificatului de deces, prințul Philip a murit de bătrânețe.