Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Medic: România va depăși 100.000 de cazuri de COVID-19 pe săptămână

ambulanta_covid_mediafax.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Peste 8.600 de noi cazuri de COVID 19 au fost raportate IERI  la un număr de peste 46.000 de teste -ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 18,84 %, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Alte 150 de persoane și-au pierdut viața, iar la terapie intensivă sunt internate 1.440 de bolnavi covid, record în acest val 4.  "Creșterea este accelerată, nu vedem niciun semn real al încetinirii numărului de cazuri. România va depăși 100.000 de cazuri pe săptămână,  declarat la DIGI24, cercetătorul și epidemiologul Octavian Jurma    

"Din păcate, nu știm unde va fi vârful pandemiei. Suntem în zona unde vârful poate apărea oricând în următoarele două săptămâni, se va vedea, probabil, o plafonare bruscă a cererii. Momentan,  creșterea este accelerată, nu vedem niciun semn al încetinirii, chiar dacă se văd niște eforturi de a subestima sau de a scădea numărul de raportări prin descurajarea testării, prin transferul din zona cazurilor confirmate spre zona cazurilor reconfirmate, mici ajustări care, din păcate, pandemia le închide foarte repede", a declarat la DIGI24, cercetătorul și epidemiologul Octavian Jurma.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută am depășit cu peste 70.000 de cazuri recordul din valul precedent, iar săptămâna acesta vom depăși 100.000 de cazuri/săptămână. 

 

 
cercetătorul și epidemiologul Octavia Jurma