Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Amploarea "vaccinării la chiuvetă" de la centrul din Vama Petea

vaccin_covid_0.jpg

Image source:
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate la Centrul din Petea nu ar fi primit doza de vaccin, anunță Direcția Națională Anticorupție, care a dispus ieri reținerea unei asistente medicale și a altor două persoane. Aceștia ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acestora. 

Cei trei sunt acuzați de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată. 
Conform procurorilor, asistenta medicală și ceilalți doi complici identificau persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro. Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale, iar o parte li se <întorceau> drept recompensă pentru <serviciile> prestate”, precizează DNA.
Din septembrie și până în noiembrie, la centrul de vaccinare din Petea aproape 5.500 de persoane apar ca fiind vaccinate. Procurorii spun însă că peste 3.500 dintre ele nu au fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin. În acest caz se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.