Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Siegfried Mureșan: Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este inacceptabilă

Siegfried Muresan excludere Cristi Danilet magistratura.jpg

Judecătorul Cristi Danileț, dat afară din magistratură (Sursa foto: Facebook/Cristi Danileț)
Judecătorul Cristi Danileț, dat afară din magistratură (Sursa foto: Facebook/Cristi Danileț)

Decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură este nejustificată, declară la RFI eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan. Secţia pentru judecători l-a sancționat astfel pe magistrat pentru postările de pe TikTok, în care judecătorul executa mișcări de karate sau tundea un gard viu. Cristi Danileț este unul dintre magistrații cei mai vocali în ultimii ani împotriva modificării legilor justiției de către PSD.

Siegfried Mureșan consideră de neînțeles decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură: ”Inacceptabil și nejustificat. Nu mi se pare justificat în nici un fel gestul făcut ieri împotriva judecătorului Cristian Danileț, mai ales argumentul, mi se pare un pretext, este un argument slab și nu are nici o legătură cu modul în care domnia sa și-a îndeplinit misiunea, s-a achitat de sarcinile de serviciu”.

În opinia sa, ”faptul că a postat două filme pe o rețea de socializare, care nu aduc în nici un fel prejudicii modului în care domnia sa își face munca de magistrat, două filme care nu au nici un caracter care să ducă la vătămarea justiției sau chiar a judecătorului Cristian Danileț, faptul că aceste două filme au fost folosite ca pretext pentru excluderea domniei sale din magistratură este de neînțeles, este inacceptabil. Mă bucur că domnia sa a făcut recurs”.

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură în baza unui articol de lege care se referă la ”manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. Judecătorul anunță că va face recurs la decizia CSM.

Cristi Danileț este unul dintre magistrații cei mai vocali în ultimii ani împotriva modificării legilor justiției de către PSD.

 
Siegfried Mureșan, despre excluderea lui Cristi Danileț din magistratură