Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marian Vanghelie reținut de procurorii DNA

vanghelie_bun.jpg

Marian Vanghelie (S) și Oana Niculescu Mizil (D) sosesc la sediul Inaltei Curți de Casație și Justiție, în București, 18 octombrie 2016.
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar al sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, împreună cu fratele său şi mai mulţi directori ai societăţii Economat Sector 5 (în total 13 persoane)  au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA vineri, transmite news.ro.

Marian Vanghelie este acuzat de  trafic de influenţă în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat și instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. 

”La finele anului 2018, suspectul Vanghelie Marian Daniel – la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, suspectul Petre Marian Leonard – la data faptelor directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L. şi un om de afaceri, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane (administratori ai unor societăţi comerciale), şi care ar fi avut ca scop obţinerea de foloase de către firmele controlate de Vanghelie Marian Daniel şi implicit de persoanele care au sprijinit grupul, prin prejudicierea bugetului S.C. Economat Sector 5 S.R.L (unde acţionar majoritar este Consiliul Local sector 5)”, a transmis DNA. 

Procurorii au mai precizat că grupul a acţionat în perioada 2018 - 2020 şi ar fi avut o structură bine determinată, ierarhia în cadrul acestuia fiind dată de rolul pe care fiecare membru îl avea în desfăşurarea activităţii infracţionale.

”La vârful ierarhiei, s-ar fi aflat suspectul Vanghelie Marian Daniel...” , a precizat DNA, citat de news.ro.