Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CSM a avizat favorabil proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil, în şedinţa de vineri, proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie propus de Ministerul Justiţiei. 

Ministrul Cătălin Predoiu a salutat decizia şi a anunţat că va lucra cu reprezentanţii CSM ”pentru adoptarea cât mai rapidă, în acest an, a proiectelor legilor Justiţiei şi abordarea celorlalte probleme stringente”.

 Proiectul de lege avizat de CSM prevede, la primul articol, că ”Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, denumită în continuare Secţia, se desfiinţează”.  

”Cauzele aflate în curs de soluţionare la nivelul Secţiei se transmit pe cale administrativă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor competente potrivit art. 3, care continuă soluţionarea acestora”, se mai arată în documentul citat de News.ro.

Salut votul dat, astăzi, în Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizarea favorabilă a proiectului de Lege pentru desfiinţarea SIIJ! Mulţumesc tuturor membrilor CSM, indiferent de poziţiile exprimate şi votul acordat, pentru participarea la dezbatere şi procedura de vot. Voi continua să lucrez cu Consiliul pentru adoptarea cât mai rapidă, în acest an, a proiectelor legilor Justiţiei şi abordarea celorlalte probleme stringente aflate pe agenda Justiţiei. Nu în ultimul rând, mulţumesc aparatului tehnic al Ministerului Justiţiei pentru eforturile depuse, ca întotdeauna”, a transmis ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.