Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Udrea va fi extrădată în România (Decizie nedefinitivă)

udrea_6.jpg

Sursa imaginii: Facebook/Elena Udrea
Sursa imaginii: 
Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis marți o instanță din Sofia, potrivit G4Media. Instanța a acceptat cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare. Decizia nu e definitivă.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria până se va lua o decizie în procesul privind extrădarea.

Fostul ministru a încercat atunci să îi convingă pe magistrații bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă și a închiriat o locuință în Bulgaria.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.