Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Udrea nu scapă de arest. Decizia privind extrădarea din Bulgaria, amânată din nou

toader_extradare_elena_udrea_costa_rica.jpg

Sursa imaginii: 
Poliţia Română (arhivă)

Elena Udrea rămâne în arestul din Blagoevgrad, unde este de aproape două luni. Instanța din Bulgaria a amânat din nou decizia privind extrădarea fostul ministru al Turismului. Udrea are de ispășit în România o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. 

„În Bulgaria mă simt în siguranță”, a declarat fostul demnitar român în fața magistraților din Sofia. Judecătorii bulgari au amânat decizia privind extrădarea, motivând că au primit multe documente din partea autorităților române „cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință”, potrivit Libertatea.

Elena Udrea a fost adusă în fața magistraților, unde a spus că nu vrea să fie extrădată în România și a invocat condițiile din penitenciarele românești.

Judecătorii bulgari au stabilit un nou termen pentru luarea unei decizi în privința cererii de extrădare, respectiv 8 iunie, dată la care expiră perioada celor 60 de zile de punere în aplicare a mandatului european de arestare.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Ea a plecat din țară înainte de pronunţarea deciziei definitive şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.