Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

Toader Extradare Elena Udrea Costa Rica.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Elena Udrea

Judecătorii bulgari au stabilit azi că vineri, 10 iunie, este ultimul termen în procesul de extrădare a Elenei Udrea. Până atunci, Udrea rămâne în arest în Bulgaria.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, rămâne în continuare în arest în Bulgaria, potrivit deciziei de miercuri a instanței. Elena Udrea rămâne în arestul din Blagoevgrad, unde este de aproape două luni, după ce instanța bulgară a decis o nouă amânare.

Fostul ministru a declarat, după ce a fost audiată de magistrații bulgari, că „justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate” și a susținut că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările românești sunt respinse.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Ea a plecat din țară înainte de pronunţarea deciziei definitive şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

Elena Udrea nu scapă de arest. Decizia privind extrădarea din Bulgaria, amânată din nou