Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ucraina cere Turciei să investigheze alte trei nave rusești care ar transporta cereale furate

pixabay_nava.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Ucraina a cerut Turciei să contribuie la investigarea a trei nave sub pavilion rusesc, ca parte a eforturilor Kievului de a ancheta ceea ce susține că este furtul de cereale de pe teritoriul ocupat de Rusia, potrivit unor documente oficiale, analizate de Reuters.

 

Într-o scrisoare din luna iunie, care nu a fost publicată, biroul procurorului general al Ucrainei i-a cerut Ministerului Justiției din Turcia să investigheze și să furnizeze dovezi cu privire la cele trei nave menționate, pe care le suspectează că au fost implicate în transportul de cereale din teritoriile ucrainene ocupate, potrivit Mediafax.

În scrisoarea analizată de jurnaliștii de la Reuters scrie că navele au plecat în aprilie și mai, din Sevastopol, principalul terminal de cereale din Crimeea. Ucraina a cerut Turciei să obțină documente despre încărcătura și sosirea navelor în porturile turcești.

Cele trei nave sunt deținute de o filială a unei companii rusești de stat sancționate de Occident - United Shipbuilding Corporation, potrivit Equasis, o bază de date de transport maritim. Compania din Rusia nu a comentat informațiile din document.