Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul orașului Otopeni, reținut de DNA pentru abuz în serviciu

dna_sigla.jpg

Sursa imaginii: 
Ministerul justitiei

Primarul orașului Otopeni a fost reținut, miercuri, alături de un fost director din Primărie, după ce ar fi acceptat și plătit peste 35 milioane de lei, pentru materiale necumpărate acoperite apoi cu un șantier fictiv.

Procurorii DNA l-au reținut miercuri pe primarul liberal din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, pentru abuz în serviciu în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă. Prejudiciul este de 35 de milioane de lei și provine din plata de către primărie a unor lucrări care nu fuseseră executate. Alături de primar au fost reținuți alți funcționari din primărie și trei oameni de afaceri. Silviu Constantin Gheorghe este primar în Otopeni de peste 25 de ani, transmite Mediafax. 

Comunicatul DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 802/VIII/3 din 13 septembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 septembrie 2022, a inculpaților:

GHEORGHE CONSTANTIN SILVIU, primar al orașului Otopeni, județul Ilfov Otopeni și ordonator principal de credite, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,

VLAD CONSTANTIN, la data faptei director executiv în cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov și persoană desemnată cu acordarea vizei de control financiar preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

De asemenea, a mai fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

ȘTEFAN BOGDAN IONEL, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Patru persoane fizice (un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.