Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut fapta. El este acuzat de agresiune sexuală

foto_biserica.jpg

Guvernul adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, cu 30 de zile si accepta redeschiderea bisericilor
Guvernul adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, cu 30 de zile si accepta redeschiderea bisericilor
Sursa imaginii: 
Ana Maria Florea Harrison

Preotul Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o femeie, la spovedanie, și-a recunoscut fapta. Sfătuit de avocata sa, el a refuzat să ofere detalii. Informația a venit de la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

 Părintelui Visarion Alexa, cercetat după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o, i s-a retras funcția de paroh, a fost retras de la slujire și trebuie să informeze constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor, a anuntat purtătorul de cuvânt al Bisericii, Vasile Bănescu.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut în aceste zile preotului Alexa o declarație personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent, a adăugat Banescu.

Potrivit acestuia, măsurile prezentate mai sus sunt  singurele posibile și statutare până la pronunțarea sentinței judecatoresti.

 În funcție de gravitatea deciziei magistraților, Arhiepiscopia va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar. Poziția Bisericii, este totdeauna, favorabilă oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Poliţiştii din București au fost sesizați, prin plângere, de o femeie, că preotul în vârstă de 46 de ani ar fi agresat-o sexual in timpul spovedaniei. Visarion Alexa a fost reținut pentru 24 de ore, după care instanța a dispus controlul judiciar.