Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patru șefi din Poliția Cluj, reținuți de procurorii DNA

cluj_politist_retinut.jpg

Comisarul șef Mircea-Ion Rus, fostul șef al Poliției Cluj
Sursa imaginii: 
cj.politiaromana.ro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj i-au reținut pentru 24 de ore și au început urmărirea penală împotriva a patru persoane care au îndeplinit funcții de conducere în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. Cei patru sunt acuzați de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă și complicitate la fals intelectual.

Este vorba de comisarul șef Mircea-Ion Rus, fostul șef al Poliției Cluj, de comisarul șef Daniel-Sorin Graur, care a fost adjunctul șefului inspectoratului, de comisarul șef Ioana-Paula Bob, șefa serviciului de resurse umane din cadrul inspectoratului de poliție din Cluj, precum și de comisarul șef Elek Marton, fostul comandant al Poliției Municipiului Dej.

Cei patru sunt acuzați de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă și complicitate la fals intelectual. Concret, comisarii șefi Ion-Mircea Rus, Daniel-Sorin Graur și Ioana-Paula Bob sunt acuzați că ar fi participat la numirea lui Elek Marton în calitate de împuternicit la conducerea Poliției Dej, pentru a treia oară consecutiv, cu încălcarea legii. Faptele s-ar fi petrecut în perioada mai-iunie 2021.

În perioada iunie – septembrie 2022, comisarul-șef Elek Marton ar fi cerut subordonaților săi să îl ponteze în registrul orelor suplimentare, sâmbăta și duminica, în condițiile în care acesta nu s-ar fi prezentat la serviciu. Mai mult, fostul comandant al Poliției Dej este acuzat că i-ar fi jignit în repetate rânduri pe subordonații săi. Comisarul șef Ion-Mircea Rus a fost eliberat din funcția de comandant al Inspectoratului de Poliție al județului Cluj în urmă cu două săptămâni. Aceasta după ce, în primăvară, Mircea Rus a fost cercetat disciplinar după ce și-ar fi instalt ilegal iubita în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3 din Cluj-Napoca.

 
Corespondenta RFI Bianca Pădurean despre cei patru șefi din Poliția Cluj, reținuți de procurorii DNA