Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal, reținut de DNA, în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele M.A.P.N

id119726_inquam_photos_bogdan_danescu_.jpg

Sursa imaginii: 
Bogdan Dănescu/Inquam Photos

Victor Pițurcă și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său accesul la contracte  cum ar fi cel încheiat cu Ministerul Apărării, în valoare de 11 milioane de lei.

  Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.  Alături de Pițurcă a mai fost audiat și ulterior reținut și șeful Romarm, Gabriel Țuțu. Pițurcă și Țuțu ar fi fost reținuți în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MAPN in timpul pandemiei, potrivit unor surse citate de G4 media. Firma care ar fi livrat măștile îi aparține lui, Alex Pițurcă, fiul fostului selecționer, mai transmit sursele citate. Victor Pițurcă și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului accesul la contracte, cum ar fi cel încheiat cu Ministerul Apărării, de 11 milioane de lei.

Gabriel Țuțu este la conducerea Romarm, principalul furnizor românesc de tehnică de apărare, din  anul 2019.Înainte a fost șeful pazei la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galați și a fost ofițer SRI între 2003-2011.

Victor Piturca are acum 66 de ani, a fost selecționer al României de 3 ori, între 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. Piţurcă a jucat la echipa Steaua, cu  care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.