Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prahova | 13 inculpaţi, inclusiv elevi, cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri de risc

diicot-sky_0_0.jpeg

Sursa imaginii: 
www.diicot.ro

13 inculpaţi, inclusiv elevi, sunt cercetaţi într-un dosar de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, informează, joi, anchetatorii prahoveni.

Nouă percheziţii domiciliare s-au făcut pe raza judeţului Prahova, în acest dosar, conform unor comunicate transmise de DIICOT şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. 

„În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2022 şi până în prezent, 13 inculpaţi, parte dintre ei elevi, au deţinut, pentru consum propriu şi au comercializat consumatorilor din judeţul Prahova, preponderent liceeni, droguri de risc (canabis). În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate mai multe grindere şi un cântar electronic de precizie, toate purtătoare de urme de materie vegetală, precum şi o cantitate de canabis”, arată sursele citate, potrivit Agerpres. 

Procurorii DIICOT Ploieşti au dispus reţinerea a 8 persoane pentru 24 de ore şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la 5 persoane pentru 60 de zile.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a trei persoane, pentru 30 de zile, iar faţă de celelalte persoane reţinute în cauză, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.