Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Percheziții la o grupare care vindea droguri inclusiv elevilor unor licee din Capitală

Luni s-au efectuat 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, ”într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc”, anunță DIICOT.

Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală, în urma unei acțiuni realizate de procurorii DIICOT în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Luni s-au efectuat 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, ”într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc”, se precizează într-un comunicat DIICOT.

Din anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare  risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din  București.



Până la acest moment, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și  ketamină  precum și  comprimate de Xanax.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”.

Surse apropiate anchetei  citate de G4 media spun că printre persoanele suspecte ce urmează a fi aduse la audieri se numără și elevi de la liceele Traian și Hristo Botev, care se pare că vindeau droguri în Sectorul 1.