Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Curtea de apel Iași ar putea soluționa joi contestaţia privind arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu

Curtea de Apel Iaşi a amânat soluţionarea contestaţiei privind arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, ca urmare a solicitării venite din partea avocatului acestuia. Judecătorii au decis ca o nouă şedinţă să fie programată pentru joi, la ora 13.00.

Potrivit Agerpres, Buzatu a solicitat, prin avocat, amânarea judecării cauzei, pentru a putea studia dosarul în care este acuzat de luare de mită, iar judecătorii au decis ca o nouă şedinţă să fie programată pentru joi, la ora 13.00.

"Am solicitat instanţei să amâne judecata cauzei pentru a avea şi noi acces la dosarul cauzei. Până la acest moment, din nefericire, singurele probe la care am avut acces sunt cele care s-au scurt, pe căi neştiute, în presă. Noi nu am avut acces la dosarul cauzei. Am solicitat şi instanţa a încuviinţat să avem acces la dosarul cauzei", a afirmat avocatul Daniel Atasiei.

Potrivit avocatului, Dumitru Buzatu nu a făcut, miercuri, declaraţii în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.

"Clientul meu nu a făcut astăzi declaraţii. Singurele discuţii care s-au purtat au fost discuţii de natură procedurală, cu privire la respectarea dreptului la apărare. Misiunea noastră ca avocaţi este ca, în timpul care ne-a rămas la dispoziţie, practic 24 de ore, şi în raport şi de programul de arhivă al instanţei, să putem parcurge cele volume de urmărire penală din acest dosar şi, eventual, înregistrările audio-video, care au fost efectuate de Ministerul Public în faza de urmărire penală", a adăugat avocatul.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu.

Tribunalul Vaslui a emis, sâmbătă, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă preşedintele CJ Vaslui a contestat soluţia.