Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şefi de Catedră din cadrul UMF "Carol Davila" audiaţi pentru presupuse fapte de corupţie

Profesorul Florin Mihai Filipoiu, şeful Catedrei de Anatomie de la Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti şi profesorul Alexandru Bucur, seful Disciplinei de Chirurgie oro-maxilo-facială, Anesteziologie şi Sedare de la Facultatea de Medicină Dentară ar urma să fie audiaţi de procurori în urma percheziţiilor de luni dimineaţă, ei fiind suspecţi că ar fi primit mită de la studenţi pentru a le furniza subiectele la examen, potrivit unor surse oficiale, citate de news.ro

Cei doi profesori ar fi cerut între 500 de lei şi 500 de euro pentru furnizarea subiectelor la examen. În urma percheziţiilor, ei au urma să fie duşi la Parchetul instanţei supreme pentru audieri.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii  Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au făcut luni 13 percheziţii într-un campus universitar, la birourile, cabinetele, dar şi la locuinţele unor cadre didactice cercetate pentru infracţiuni de corupţie. Suse judiciare declarau că percheziţiile vizează cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

"Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice. 

Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează „meditaţii” la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen", arătau procurorii instanţei supreme.

Procurorii şi poliţiştii a făcut luni 13 percheziţii în campusul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, la birourile, la cabinetele, dar şi in locuinţele unor cadre didactice suspectate de infracţiuni de corupţie.  

Conform anchetatorilor, polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de  de audiere a unro cadre didactice pentru a investiga presupusele activităţi ilegale ale cadrelor didactice constând în pretinderea și primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării și susținerii examenelor la diferite discipline, inclusiv examene ce vizează admiterea, obţinerea licenţei, a gradației de merit sau a funcțiilor didactice.

Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului școlar unii profesori universitari organizau  'meditații' la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate și furnizate studenților subiectele de examen", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Perchezițiile au loc în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, precum și la domiciliile unor profesori.