Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Radu Mazăre, condamnat cu suspendare

Fostul primar din Constanţa Radu Mazăre a fost condamnat luni de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, potrivit News.ro. Verdictul nu este definitiv.

Procesul lui Radu Mazăre a început acum nouă ani, iar verdictul a venit după opt amânări.

Radu Mazăre a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, judecat şi el în acest dosar, a fost achitat.

De asemenea, fostul şef al Direcţiei de Administraţie Publică Constanţa Constantin Racu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Tot trei ani cu suspendare a primit Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

La trei ani de închisoare cu suspendare au fost condamnaţi şi fostul şef al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa Ramona Dospinescu, fostul şef al Direcţiei Tehnic-Investiţii Ion Marica, fostul consilier juridic Cristian Talpău şi Nora Chirca, tot consilier juridic.

Magistraţii au decis, de asemenea, achitarea lui Aurel Jean Andrei, notar public şi soţul preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a lui Bogdan Ghiţulescu, consilier juridic şi a lui Dan Miron, fost consilier local.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2008, alături de 36 de persoane, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro.