Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Laura Codruţa Kovesi: La DNA a existat un dosar Tel Drum soluţionat în 2010 cu o soluţie de netrimitere în judecată

Afirmaţia este făcută de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu pentru Ziare.com.

Laura Codruţa Kovesi afirmă, în inteviu, că acţiunile la purtător, suspectate a fi sursa de corupţie, nu sunt o "crimă perfectă": "Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu", precizează procurorul şef al Directiei Naţionale Anticorupţie.

Intrebata daca dosarul avea legatura cu Liviu Dragnea, Kovesi spune ca nu poate sa confirme sau sa infirme acest lucru si ca nu a citit in mod special acel dosar. Procurorul sef al DNA mai spune, in interviu, ca DNA nu alege tinte, nu ancheteaza o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru.

Intrebata daca ancheta deschisa recent de DNA privind afacerile Tel Drum nu a venit tarziu, cu toate ca presa a scris de cativa ani, Laura Codruta Kovesi a precizat ca din 2013, moment in care a devenit procuror sef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis in judecata si condamnat definitiv. Kovesi mai precizează pentru Ziare.com că mai este un dosar in care Dragnea a fost trimis in judecata, şi care acum e pe rolul ICCJ.