Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Maratonistul Andrei Roşu la RFI, despre legile justiţiei: Au lansat o nouă bombă într-o zi simbolică

maratonist_andrei_rosu_rfi_legi_justitie_bomba.jpg

Andrei Roşu critică propunerile de modificare a legilor justiţiei (Sursa foto: Facebook/Andrei Roşu)
Andrei Roşu critică propunerile de modificare a legilor justiţiei (Sursa foto: Facebook/Andrei Roşu)

Puterea actuală a aşteptat o zi simbolică, 23 August, pentru a lansa o nouă bombă, declară la RFI maratonistul Andrei Roşu, unul dintre protestatarii din iarnă împotriva OUG 13. “Dacă este nevoie să ieşim în stradă în număr mare, încercăm să ne organizăm cât mai bine. Măcar să murim luptând”, spune el, în contextul propunerilor de modificare a legilor justiţiei.

Andrei Roşu critică modificările prezentate miercuri de ministrul Tudorel Toader: “Cu siguranţă, este o continuare a iniţiativei din 31 ianuarie şi era de aşteptat. Este încă o dată dovada faptului că nu a fost o întâmplare acea Ordonanţă. Mai mult, cred că liderul PSD se simte încolţit, sunt multe dosare în care este implicat, Tel Drum, ferma de porci, angajările din Teleorman şi presiunea este cu siguranţă foarte mare. Sentimentul meu este că ne întoarcem în anii ’90 (...). A lipsit o dezbatere publică şi o discuţie cu magistraţii şi aşa mai departe. Este din nou un proiect direcţionat, venit de la partid”.

“Ce fac ei de atunci (din iarnă-n.r.) este să bricoleze în Parlament, au luat-o aşa, pe bucăţele şi uşor-uşor, pe principiul picăturii chinezeşti sau a broaştei care fierbe, ei asta fac de atunci. Văd că au aşteptat o zi simbolică, 23 August, pentru a lansa o nouă bombă”, spune corporatistul de profesie economist şi pasionat de maraton.

El declară că oamenii vor ieşi în stradă în număr mai mare, dacă va fi nevoie: “Au început manifestaţiile. Sigur, deocamdată, lumea este plecată în concedii, plus că mulţi oameni şi-au cam pierdut speranţa din ianuarie până acum. Totuşi, au fost mişcări, ieri (miercuri-n.r.) au ieşit peste 500 de oameni în Bucureşti şi pe măsură ce oamenii se întorc din vacanţă, sunt sigur că ne vom regăsi în stradă. Este tot ce ne-a mai rămas, strada şi ceva ajutor extern de la ambasade, de la americani. Aşteptăm ca în ’45, apropo de 23 August, îi aşteptăm pe americani din nou (râde), se pare că ei sunt soluţia (...). Dacă este nevoie să ieşim în stradă în număr mare, încercăm să ne organizăm cât mai bine şi să ieşim în stradă. Măcar să murim luptând”.