Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Chirica: Legile justiţiei schimbă regula jocului în timpul jocului. Trebuie analizate de profesionişti

Mihai Chirica PSD miting mici bere.jpg

Mihai Chirica, ironic la adresa PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)
Mihai Chirica, ironic la adresa PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)

Actul de justiţie trebuie ajutat să rămână independent şi responsabil, spune la RFI primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica (PSD), care critica Guvernul astă iarnă, din cauza OUG 13.

În opinia lui Mihai Chirica, modificarea legilor justiţiei este “un subiect care a devenit foarte uşor foarte fierbinte în ceea ce priveşte reforma în justiţie. Sigur, e o altă abordare, este o abordare pe un proiect de lege, care va trebui să fie foarte atent analizat şi supus analizei unor profesionişti şi a tuturor celor care sprijină actul de justiţie în momentul de faţă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Şi desigur, fără să uităm faptul că actul de justiţie trebuie sprijinit de către toate instituţiile din România, dar trebuie ajutat să rămână un act de justiţie independent, responsabil, justiţia să fie într-adevăr, aşa cum se şi denumeşte ea, justă şi toţi cei implicaţi în actul de justiţie să devină responsabili faţă de deciziile luate”.

Întrebat dacă în opinia sa sunt justificate reacţiile critice şi protestele de stradă, primarul suspendat acum câteva luni din funcţiile de conducere din PSD a răspuns: “Ele într-un fel sunt justificate motivat de faptul că prin unele propuneri se schimbă regula jocului în timpul jocului, în sensul că preşedintele României era acoperit de nişte prerogative în momentul în care a depus jurământul pentru a deveni preşedintele României şi poate fi pus în situaţia de a i se lua acele atribuţii pe parcursul mandatului. Din punctul meu de vedere, dacă România decide că preşedintele trebuie să aibă şi alte prerogative, mai multe sau mai puţine, asta trebuie să se întâmple într-un nou ciclu electoral, iar acele modificări în ceea ce priveşte atribuţiile preşedintelui României să intre în vigoare de la următorul ciclu electoral al preşedinţiei”.

Mihai Chirica, despre legile justiţiei