Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sebastian Ghiţă, achitat în dosarul finanțării echipei Asesoft

Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiță a fost acuzat de procurori că i-ar fi dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei Asesoft. Decizia Instanței Supreme nu este definitivă.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat în dosarul în care este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Acesta a fost acuzat de procurori că i-ar fi dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei Asesoft.

Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Şi Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost achitat.

Procurorii ceruseră pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru fostul deputat, o cerere similară fiind  formulată şi pentru Iulian Bădescu.

Procurorul de caz a amintit la ultimul termen că Iulian Bădescu mai are o condamnare pentru  fapte similare şi că pentru Sebastiab Ghiţă situaţia este notorie în ceea ce priveşte  comportamentul lui.

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă.

A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.

Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA în iulie 2015.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.