Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Senatul respinge cererea DNA de urmărire penală a ministrului Viorel Ilie

Senatul a avizat negativ marţi cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului ALDE Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul

Anterior, Comisia juridică a Senatului dăduse la rândul său aviz negativ cererii de începere a urmăririi penale a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, solicitată de DNA într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici.

Senatul a votat astfel: 37 de parlamentari au fost pentru,  77 împotrivă și unu altul s-a abținut. Votul a fost secret cu bile.

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Fost primar de Moinești, Viorel Ilie este și senator, aflat la primul mandat în Parlament.

667