Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Macovei: Este inadmisibil ca Toader să aibă ultimul cuvânt în privinţa controlului de la DNA

Macovei inadmisibil Toader cuvant control DNA.png

Controlul de la DNA, motiv de dispute (Sursa foto: pixabay.com)
Controlul de la DNA, motiv de dispute (Sursa foto: pixabay.com)

„Controlul de la DNA nu e ca o pizza comandată de ministrul Justiţiei, ca să decidă el ce se întâmplă mai departe. Inspecţia Judiciară a stabilit că activitatea DNA este eficientă. Punct”. Declaraţiile au fost făcute la RFI de europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Monica Macovei remarcă faptul că „ultimul raport al Inspecţiei Judiciare spune că activitatea DNA a fost eficientă, iar Tudorel Toader spune că el va decide, de fapt, pentru că el a cerut controlul, ceea ce este inadmisibil, că tocmai de aceea am separat puterea executivă de puterea judecătorească, după 89 (...). Nu înclină el nici o balanţă şi nu decide el ce să facă cu acest control. Cum să zic, nu l-a comandat, nu l-a plătit, aici nu eşti client să comanzi o pizza, acest control nu e o pizza comandată de ministru, este o activitate pe care a îndeplinit-o IJ. A spus că este eficientă activitatea DNA. Punct. De asta trebuie să ţină seama ministrul (...). Să nu mai simtă nevoia să se bage în justiţie! Să simtă nevoia să-şi facă treaba!”.

Pe de altă parte, fostul ministru al Justiţiei critică intenţia coaliţiei PSD-ALDE de a introduce un prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu: „Vor modifica şi abuzul în serviciu şi o să-i pună prag. E foarte important, pentru că lumea a ieşit în stradă să nu fie prag pentru abuzul în serviciu. Or chiar Florin Iordache a declarat marţi că un prag pentru abuzul în serviciu nu va deranja pe nimeni. Deci o să pună prag la abuzul în serviciu, pe lângă modificarea legilor justiţiei”.

Monica Macovei, despre rezultatele controlului de la DNA
365