Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RISE Project pregătește noi dezvăluiri despre Dragnea și Tel Drum

dragnea_3.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

RISE Project lucrează la noi materiale despre Liviu Dragnea și Tel Drum, declară, într-un interviu acordat RFI, Ana Poenariu (RISE Project), unul dintre jurnaliștii implicați în ancheta publicată de RISE în luna iulie despre Tel Drum. Ea spune că Liviu Dragnea a ajuns cel mai puternic politician, dar în final Justiția va avea ultimul cuvânt.

ACTUALIZARE: DNA a comunicat oficial că pune sechestru pe toate bunurile deținute de Liviu Dragnea, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum. De asemenea, procurorii i-au pus sechestru pe conturile bancare, dar şi pe acţiuni şi părţi sociale deţinute în firme.

.......................................................

Dosarul Tel Drum a ajuns la faza sechestrului pe averi. Procurorii DNA au impus, marți, sechestru pe bunurile persoanelor vizate în acest caz, inclusiv pe cele ale liderului PSD, Liviu Dragnea. ”Merg la DNA să iau în primire sechestrul. Urmează probabil sechestrul pe viață", a declarat președintele Camerei Deputaților.

În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de fraudarea fondurilor europene (21 de milioane de euro) şi abuz în serviciu, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

Ana Poenariu (RISE Project) : RISE va publica noi materiale despre Dragnea și Tel Drum

Într-un interviu acordat RFI, Ana Poenariu (RISE Project), unul dintre jurnaliștii implicați în ancheta publicată de RISE în luna iulie despre Tel Drum, spune că Liviu Dragnea a ajuns foarte puternic, dar în final Justiția va avea ultimul cuvânt: ”Liviu Dragnea este cel mai puternic om politic al momentului. Politicienii apelează la diverse trecuri când vorbesc în fața oamenilor: stat paralel, George Soros etc. E amuzant și trist în același timp. Mai grav e că unii chiar ajung să creadă în acest conspirații. Mă refer la oamenii de rând”.

Jurnalista RISE Project mai spune că ”noi credem că adevărul iese întotdeauna la iveală. Dacă cineva este corupt, a furat bani publici sau a comis alte infracțiuni, Justiția este cea care are ultimul cuvânt de spus. Materialele pe care le vom publica în continuare au legătură cu Liviu Dragnea și Tel Drum”.

”Rolul instituției europene anti-fraudă OLAF este foarte important în acest caz”, mai declară Ana Poenariu. OLAF preciza recent că a găsit dovezi care arată o înțelegere între beneficiarul fondurilor (21 de milioane de euro), funcționari publici și contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție.

Ascultă interviul acordat RFI de Ana Poenariu, jurnalist RISE Project:

 
Ana Poenariu (RISE Project), despre Liviu Dragnea și Dosarul Tel Drum