Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O controversată lege este scoasă de pe agenda Parlamentului israelian după proteste împotriva lui Netanyahu

benjamin_netanyahu.jpg

Sursa imaginii: 
wikipedia.org

O comisie pentru afaceri interne programată luni în Knesset a fost anulată. Cu această ocazie se aștepta ca parlamentarii să finalizeze proiectul unei legi care ar interzice poliţiei să dea publicităţii elemente din două investigaţii legate de Netanyahu, notează ediția online a cotidianului Haaretz.

Aproximativ 20.000 de israelieni au manifestat, sâmbătă, la Tel Aviv, împotriva corupţiei din Guvern şi a premierului Benjamin Netanyahu, care face obiectul unei anchete penale pentru abuz de putere, relatează Reuters.

Demonstraţia de sâmbătă a fost cea mai mare de până acum de la apariţia suspiciunilor de corupţie cu privire la Netanyahu, care susţine că nu a greşit cu nimic, notează news.ro

Netanyahu este suspectat de implicare în două cazuri, şi anume că ar fi primit cadouri de la un om de afaceri şi că ar fi negociat cu proprierarul unui ziar pentru articole favorabile pentru el şi critice pentru un rival.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, susține că este o victimă a unei “vânători politice de vrăjitoare”, el precizând, referitor la cele două cazuri: “Nu se va întâmpla nimic, pentru că nu este nimic”.