Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudorel Toader anunță că a prezentat Comisiei de la Veneţia modificările la legile justiţiei

tudorel_toader.jpg

Imagine publicată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de la sesiunea de lucru a Comisiei de la Veneția

"În sesiunea lucru a Comisiei de la Veneția, din data de 9 decembrie 2017, am dat curs invitației de prezentare a evoluțiilor legislative din România referitoare la legile justiției" - a scris sâmbătă Tudorel Toader, ministrul Justiției, pe pagina sa de Facebook

Ministrului Justiției i s-au solicitat explicații cu privire la modificările pe legile justiției. Cel puțin astfel se înțelege din postarea sa de pe rețeaua de socializare." Am dat curs invitaţiei de prezentare a evoluţiilor legislative din România referitoare la legile justiţiei. În marja reuniunii, am avut o întrevedere cu domnul Marin Mrčela, preşedintele Grupului de state împotriva corupţiei (GRECO)", a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu ambasadorii Statelor Unite, Canadei, Belgiei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei şi Suediei, care au transmis preocuparea cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi "dorinţa fermă" ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. 

De asemenea, ambasadorii statelor membre UE au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia.