Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu: Voi cere respingerea legilor justiţiei la Senat

Alina Gorghiu Viitor sef DNA integru.jpg

Alina Gorghiu şi-ar dori un viitor şef al DNA integru şi profesionist (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu şi-ar dori un viitor şef al DNA integru şi profesionist (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

PNL va cere respingerea în Senat a celor trei legi ale justiţiei. Anunţul a fost făcut la RFI de senatorul liberal Alina Gorghiu, în condiţiile în care documentele care au trecut de Camera Deputaţilor vor fi dezbătute în perioada următoare şi în Camera superioară a Parlamentului.

Alina Gorghiu deplânge faptul că nu a existat o consultare reală pe cele trei legi ale justiţiei: ”În Senat, de obicei, dezbaterile sunt mai aşezate, însă n-am această garanţie de data aceasta (...). Ceea ce voi cere de la tribuna Senatului săptămâna viitoare, probabil luni, când va intra această lege 303, prima la vot final, va fi în mod cert respingerea acestor legi. Avem argumente cu toptanul, de la faptul că nu există un studiu de impact pentru prevederi esenţiale, de la faptul că nu a existat o colaborare loială cu CSM şi cu magistraţii pe textul acestei legi, până la ideea care ne doare acum şi ne va durea la primăvară, când vom vedea concluziile, că n-au fost consultate organismele europene importante, de exemplu, Comisia de la Veneţia”.

„La Cameră s-a modificat Regulamentul, astfel încât în timpul dezbaterilor să nu se mai poată discuta amendamentele respinse, o modificare complet nedemocratică de modificare a regulilor în timpul jocului (...). Noi n-avem un Nicolicea sau un Iordache la Senat, dar avem un Şerban Nicolae, ceea ce mă face să cred că aceste obiceiuri de la Cameră pot fi oricând preluate şi în Camera decizională pe legile justiţiei”, spune senatorul PNL.

Alina Gorghiu, despre modificarea legilor justiţiei în Senat