Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Câte tone de deșeuri râmân după un festival cu 4000 de persoane? Zero

De 5 ani. 3 Smoked Olives Island Festival face istorie pe nișa festivalurilor de muzică electronică. Este un festival care a pornit la 2 pasiuni: muzică electronică și natură. Focusul principal: preservarea naturii.

Peste 4000 de oameni sunt așteptați între 25 și 30 iulie la cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival (3SOF), singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă.

Timp de cinci zile, tineri din România și din Europa vor petrece pe o insula de pe Dunăre din apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Ostrov, Romania - Silistra, Bulgaria.

Insula unde are loc festivalul beneficiază de o plajă de câțiva kilometri și de o pădure întinsă unde cei prezenți pot campa gratuit pe perioada evenimentului.

Festivalul, o comunitate a celor care iubesc natura și muzica

Aflată departe de agitația marilor orașe, insula de pe Dunăre, dar și festivalul în sine, sunt un magnet pentru iubitorii de natură și de muzică. Pornit acum opt ani ca o ieșire în natură a unui grup de prieteni festivalul a evoluat în momentul de față la un eveniment în sine, cu mai multe scene, artiști consacrați și o pasiune puternică pentru natură.

Insulele de pe Dunăre, peste 40 la număr doar în România, cunoscute și sub numele de ostroave, sunt adevărate sanctuare naturale, festivalul acordând o atenție deosebită protejării spațiului natural.

Ediția din acest an vine cu mult mai multe noutăți, printre care colectarea selectivă a deșeurilor generate în urma evenimentului și implicarea celor prezenți în activități cu privire la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, energie regenerabilă, reciclare și compost.

Artiști de renume

Artiști de muzică electronică recunoscuți la nivel național precum Dan Andrei, Herodot, Golan și Dj Vasile, dar și DJ internaționali, printre care Ion Ludwig (Niue, Pacificul de Sud), Andrey Pushkarev (Germania), Sedee (Germania), Clovis (Germania), dar și Raha din Japonia, fac parte din lineup-ul ediției din acest an.