Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi șicane între Apa Nova și ministerul sănătății

apa_afp.gif

Sursa imaginii: 
AFP

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că menţine interdicţia privind consumul apei în zonele de centru şi de nord ale municipiului Ploieşti, măsură luată în urma unei avarii majore apărute la o conductă operată de Apa Nova.

”Această interdictţie de consum al apei se va menţine în continuare până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care  nu se încadrează în parametrii de potabilitate”, anunţă DSP Prahova într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Instituţia precizează că în aceste zone apa poate fi folosită doar pentru “evacuarea apelor uzate” şi recomandă populaţiei să folosească doar apa îmbuteliată pentru consum, iar cei care nu au această posibilitate să fiarbă cel puţin două minute apa de la robinet înainte de a o consuma sau folosi. DSP precizează şi că a dispus operatorului local să asigure surse alternative de apă consumatorilor din zonele afectate şi a solicitat Apa Nova să îi informeze pe aceştia cu privire la menţinerea interdicţiei. 

Apa Nova Ploiești anunța sâmbătă seară, că a identificat avaria iar zonele afectate de interdicţia impusă de DSP Prahova au fost branşate la alte surse de apă, reprezentanţii companiei susţinând că apa poate fi consumată. Primele  rezultate ale analizelor prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marţi.