Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parada Micilor Bicicliști 2019, sâmbătă, în București. Ce trebuie să știe participanții?

parada_mici_biciclisti_bucuresti.jpg

Parada Micilor Bicicliști are loc sâmbătă în Capitală (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Parada Micilor Bicicliști are loc sâmbătă în Capitală (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Copiii amatori ai mersului pe două roți sunt invitați sâmbătă, 8 iunie, la Parada Micilor Bicicliști din Capitală. Evenimentul ajuns la a cincea ediție va avea loc de la ora 10 pe bulevardul cu fântâni ce leagă Palatul Parlamentului de Piața Unirii. Circulația în acel perimetru va fi închisă.

Vicepreședintele Federației Bicicliștilor din România Mihai Deneș, președinte al asociației Go4Fun spune la RFI care e semnificația Paradei Micilor Bicicliști din acest an: ”Le transmitem copiilor să meargă cu bicicleta, să transmitem un mesaj pentru a face sport, pentru a recicla, pentru a se bucura de natură, de bicicletă și mai puțin de a sta în casă și a se juca pe tabletă sau pe telefon”.

La Parada Micilor Bicicliști, copiii vor învăța câteva reguli de siguranță care trebuie respectate în timpul deplasării pe două roți, cum să manevreze bicicleta printre obstacole și mai ales cum să pedaleze în grup. Toate aceste activități vor fi bifate în Brevetul Micului Biciclist, pe care fiecare participant îl va avea în kit-ul de înscriere, alături de biletul la tombolă, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Copiii care nu au împlinit încă 14 ani trebuie însoțiți de cel puțin un adult (biciclist sau pieton) și este recomandat să fie echipați cu cască, iar bicicletele ar fi bine să aibă claxon.

 
Mihai Deneș, despre Parada Micilor Bicicliști 2019