Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Val de căldură africană peste Europa

canicula_11.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Mai multe țări europene continuă să se confrunte cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, canicula fiind provocată de un val de aer fierbinte care provine din nordul Africii, potrivit BBC. Meteorologii avertizează că temperaturile vor continua să crească în următoarele trei zile.

Noi recorduri de temperatură pentru luna iunie au fost înregistrate în Germania, Franța, Polonia și Cehia, iar în regiunea spaniolă Catalonia un puternic incendiu de vegetație cauzat de temperaturile foarte ridicate și întreținut de vântul puternic amenință aproximativ 20.000 de hectare,informează Mediafax. În unele regiuni din Spania, temperaturile ar urma să ajungă astăzi la 43 de grade Celsius.

Mai multe regiuni din Franța sunt sub cod roșu de caniculă, iar temperaturile în unele zone ale acestei țări ar putea să ajungă chiar și la 45 de grade Celsius. În afara regiunilor care se află sub cod roșu, restul țării se află sub cod portocaliu de caniculă. Mai multe unități de învățământ din țară au fost închise. 

În Italia, temperaturile ar urma să atingă și chiar să depășească 40 de grade Celsius, în special în zonele nordice și centrale. Mai multe orașe italiene, printre care și capitala Roma, se află sub cod roșu de caniculă.

În localitatea germană Coschen s-au înregistrat miercuri 38,6 grade Celsius, un nou record național de temperatură pentru luna iunie.